Natuurlijk Gezond

Gezondheid uit de natuur

Planten, mineralen, we halen ze uit de natuur. In tegenstelling tot de strikte homeopathie worden deze niet hoog verdund maar gewoon zuiver toegediend in een aangepaste dosis. Ook voor onze schoonheid worden vele natuurlijke stoffen in de ontwikkeling van producten gebruikt.

Natuurproducten kunnen zeer waardevol zijn. Echter een juist gebruik is essentieel. Wij horen dikwijls zeggen: ‘Planten kunnen geen kwaad.’ Dit is niet zo. Vraag de medewerkers van Apotheek Coppens advies. Wij willen u graag helpen om het correcte product voor uw specifieke behoefte te leveren.

Wat is fytotherapie?

Fytotherapie is plantengeneeskunde. Het is de oudste vorm van geneeskunde die de mens ooit heeft gebruikt. Zelfs dieren gebruiken instinctmatig planten om zichzelf te verzorgen. Vanaf de 19de eeuw hebben wetenschappers actieve stoffen ontdekt in de planten. Deze hebben ze geïsoleerd om chemische geneesmiddelen te creëren die steeds krachtiger worden, maar steeds minder rekening houden met ons evenwicht.

De fytotherapie van de 21ste eeuw moet dus tegelijk zachte en actieve oplossingen aanbieden, die beantwoorden aan de verwachtingen van de patiënten, artsen en apothekers.

Het actieve principe is de stof die in de plant de gezochte eigenschappen bezit.

Goed doen zonder slecht te doen. Naast hun werking die ondertussen duidelijk werd aangetoond, bieden de planten het gigantische voordeel dat ze in alle zachtheid inwerken, met een minimum aan negatieve effecten. Deze eigenschap van de fytotherapie bezorgt haar een bijzonder belangrijke plaats in de behandeling van tal van vaak voorkomende aandoeningen.

Volwaardige geneeswijze

De betekenis van het woord is plantentherapie. Deze therapie behoort tot de zogenaamde alternatieve geneeswijzen.

Apotheek Coppens heeft hierover een andere zienswijze daar er vele originele medicatie is die louter uit plantaardige ingrediënten bestaat.

Deze therapie is dus een volwaardige geneeswijze op voorwaarde dat de dosering en selectie van actieve bestanddelen in dit type “voedingssupplement” van voldoende kwaliteit is.

Op dit terrein geldt de expertise van de apotheker die met betrouwbare bedrijven kan samenwerken.

De selectie van deze bedrijven gebeurt op basis van de wetenschappelijke benadering van hun supplementen en hun geneeskrachtige capaciteit.

Ontdek de kracht van homeopathie

Het is alom geweten dat vele mensen bij het tot zich nemen van een strikt homeopathisch middel een vermindering krijgen van de symptomen. Een homeopathisch medicijn is gebaseerd op het maken van heel hoge verdunningen van standaard producten, meestal rechtstreeks uit de natuur onttrokken zoals mineralen, planten, dieren en zelfs uit stoffen die geproduceerd worden bij bepaalde ziektes.

Apotheek Coppens heeft de nodige expertise om u met raad en daad bij te staan bij de keuze van de juiste homeopathische middelen ter ondersteuning van uw gezondheid.

Het merendeel van de homeopathische geneesmiddelen kunnen genieten van een gedeeltelijke terugbetaling door het ziekenfonds.

Homeopathie wordt door Apotheek Coppens verdeeld met kennis van zaken. Hierdoor kan je rekenen op de hoogste kwaliteitsgarantie.

Boiron, Unda, Heel en A. Vogel zijn kwaliteitsmerken die we u kunnen aanbevelen en die verkrijgbaar zijn in onze apotheek.

OVER ONS

Grote parking voor klanten en zeer goed bereikbaar!

Apotheker Barbara Coppens en haar team zijn zeer betrokken bij uw persoonlijke situatie en gezondheid. Uitgebreid advies is essentieel voor de oplossing van uw gezondheidsproblemen en ondersteuning van uw levenskwaliteit. Dit is de missie van Apotheek Coppens.

Service en klantvriendelijkheid zijn zeer belangrijk voor ons. Onze ruime parking laat u toe om snel geholpen te worden. U kan eveneens uw voorschrift opladen via onze website. Wij verwittigen u per sms als de medicatie klaarligt. Hierdoor hebben we meer tijd om u te adviseren en verliest u geen tijd.

Contact Details

Openingsuren

MA – DI – DO – VR:
8.30u – 12u en 14u – 19u

WO – ZA: 8.30u – 12u